EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Devoțional pentru copii: Copil al lui Isus (7)

Scrie un comentariu


640x360

Uriașii din viața mea Citește în Biblie: Filipeni 4:13 „Pot totul în Hristos, care mă întărește.” Îmi imaginez că David trebuie să se fi temut măcar puțin la vederea uriașului Goliat. Eu am în viața mea mulți „uriași” de care mă tem și sunt zile când mă pierd în lumea lui Nu pot: nu pot să rețin denumirile de la Geografie, nu pot să termin cartea de citit, nu pot să învăț să înot, nu pot să cânt la fel de frumos ca Narcisa, nu pot să iert pe sora mea care mi-a spart mingea… și multe altele.

Ce este cel mai grav e că mă uit mereu la alți copii și mă tot compar cu ei: mereu voi găsi unul mai deștept, mai talentat, mai bun ca mine și atunci cred și mai mult că eu NU POT. Într-o zi eram cu bunicul la pescuit la Dunăre. Și, ca de obicei, eu nu am prins nimic, în timp ce el a prins o mulțime de pești până la prânz. Supărat am aruncat undița într-o parte. – Ce s-a întâmplat, nepoate? m-a întrebat el blajin. – Nu pot, nu sunt în stare să prind măcar un pește! De ce nu pot și eu să fac așa de bine lucrurile ca alți oameni, ca alți copii? Parcă sunt mereu David și tot trebuie să mă lupt cu uriași mai puternici ca mine. – Stai așa, mi-a zis bunicul, și ce altceva crezi că nu mai poți face? I-am înșirat tot ce mi-am putut aduce aminte din lista mea lungă de uriași pe care nu vedeam nici o șansă să îi înfrâng. El nu a mai zis nimic ci, până spre seară a tot cioplit ceva cu un briceag. Când ne-am despărțit, mi-a dat-o. Era o praștie meșterită dintr-o creangă și pe ea era cioplit versetul: „Pot totul în Hristos, care mă întărește.” – Nepoate, mi-a spus zâmbind larg, m-am gândit să-ți amintesc că tu totuși ai o armă împotriva tuturor acestor uriași. Gândul de azi: Care sunt uriașii din viața ta? Ce gândești că nu poți face? Crezi că alți copii sunt întotdeauna mai buni ca tine? Amintește-ți că ești un copil al lui Dumnezeu și că poți face totul prin Hristos!

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/2363-copil-al-lui-isus?day=7&id=2363-copil-al-lui-isus

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.