EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII ROMÂN…

28 comentarii


Să fii Român înseamnă să asculți și să cânți Imnul Național cu inima fremătând și cu o lacrimă care se strecoară printre gene. Înseamnă să prețuiești valorile naționale atâta timp cât trăiești. Înseamnă să-ți dai viața pentru Țara ta iubită. Înseamnă să-ți iubești copiii, viitorul Țării, și să-i educi în spiritul dragostei de Țară. Înseamnă să lași la o parte orgolii personale când vine vorba de Țară. Înseamnă să te rogi Domnului zilnic pentru Țara ta. Române, România e a ta! Iubește-o! Apăr-o! Înfrumusețeaz-o! Înfrumusețeaz-o cu tot ceea ce ai tu frumos! Nu arunca cu noroi în ea! Plângi pentru ea și râzi odată cu ea! Nu permite altora să-ți distrugă Țara! Să fii Român înseamnă să suferi odată cu Țara! Române, pentru tine Țara ta trebuie să fie cea mai frumoasă Țară din lume! Dumnezeu a binecuvântat România în multe feluri. Dumnezeu iubește Țara asta! Tu, Române, o iubești? O mai iubești? Am lacrimi în ochi când îți scriu, dragul meu Român… Moșii și strămoșii noștri au murit pentru ca Țara asta să fie o Țară liberă. Au murit ca tu, Române, să fii liber. Să nu uiți niciodată asta! Arată-le străinilor că Țara ta, așa cum este ea, are frumuseți UNICE! Ea nu înseamnă hoți și cerșetori, așa cum cred ei, ci înseamnă valori unice în lume. Înseamnă oameni de știință care lucrează la NASA, la universități precum Harvard, Stamford, Cambridge, Oxford… Ea înseamnă UNICUL Emineascu, UNICUL Enescu, UNICUL Brâncuși, UNICUL Tonitza, UNICUL Grigorescu, UNICUL Luchian, UNICA Nadia, UNICA Halep, UNICUL Hagi, UNICUL Saligny, UNICUL doctor Paulescu… Ah, și cu câte nume aș putea continua! Spune-le, Române, străinilor că tu îți iubești Țara așa cum este ea! ARATĂ-LE ASTA! Nu uita, Române: ai o Țară frumoasă, cea mai frumoasă Țară din lume, pentru că E ȚARA TA!

DOAMNE, MULȚUMESC PENTRU CĂ M-AM NĂSCUT ÎN CEA MAI FRUMOASĂ ȚARĂ DIN LUME! MULȚUMESC CĂ AI PUS ÎN MINE O INIMĂ CARE BATE ROMÂNEȘTE! BINECUVÂNTEAZĂ, DOAMNE, ROMÂNIA! AMIN!

Publicitate

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 49 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

28 de gânduri despre „CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII ROMÂN…

 1. Dumnezeu sa binecuvânteze și să vindece Romania

   • Mosii si stramosii nostrii au murit pentru noi, dar nici unul nu era penticostal, erau ortodocsi si unii catolici. Si la marea unire, nu era nici un penticostal pe acolo. Nu inteleg de ce te dai mare patriot atata vreme cat ataci cu vehementa Biserica Ortodoxa?

    “Cine combate Ortodoxia numai român nu e!” (Mihai Eminescu)
    EMINESCU…un om cu o cultură vastă din domenii diferite, un patriot român autentic şi în acelaşi timp un român cu o des­chidere universală deose­bită. El nu se izola temându-se de dialog, dar nici nu se pierdea în dialog dizolvându-şi identitatea.

    Ai enumerat cateva personalitati mai sus, categoric majoritatea..ortodocsi.

    • În acest articol eu nu am făcut referință la apartenența religioasă. Da, absolut că majoritatea celor care au murit pentru Țara asta au fost ortodocși, dar era și normal să fie așa, având în vedere ponderea populației ortodoxe! Însă sunt convins că pentru Țară au murit în cele două războaie mondiale și alții de alte confesiuni religioase. Acum, am putea, de exemplu, să spunem că nici țiganii nu sunt mari patrioți și nu aparțin nației române deoarece timp de vreo 1000 de ani după Hristos ei nu existau pe teritoriul nostru. Asta, oare, îi face mai puțin patrioți? Dar avem țigani care duc cu mândrie numele țării noastre peste hotare. Ei nu sunt patrioți? Bine, am dat un exemplu… Nu poți să spui că doar ortodocșii sunt patrioți, deoarece nu știi ce se află în inima omului… Și de ce l-aș lua, cu tot respectul, drept reper pe Eminescu și nu aș lua în considerare și pe unii cum ar fi: Traian Dorz, Richard Wurmbrand sau Nicolae Moldoveanu ori Constantin Caraman care au stat ani de zile în temnițele seurității doar pentru „vina” de a fi creștini? Ăștia nu pot fi considerați patrioți?

     • Ieri seara am mai vorbit cu tine, dar vad ca nu accepti un dialog. Te-ai blocat in cateva versete si de aici „refuzul„de a analiza celelalte chestiuni discutate.

      „`Taxele si „donatile„ din bisericile penticostale nu sunt chiar benevole, de unde au pastorii atatea bogatii? Cum are Pustan proprietati de milioane de de dolari? Si e numai unul. Eu sunt de acord sa se lase bani, dar nu zeciuiala. Oricum la ortodocsi si alte culte e mult mai ieftin decat la penti. Si acum sa iti dovedesc ca si voi luati bani de la stat. Daca erai om simtit cautai tu.
      http://www.banatulazi.ro/cati-bani-primesc-bisericile-de-la-consiliul-judetean-timis/
      Deci oare..de ce sunteti complici si luati bani? de la toate primariile… nu numai exemplul Timis. Multi pastori sunt prietenii mei. Ce te oftici daca am cunostiinte in mai multe culte. Hai la Cluj sa vezi ce biserici mari avem, Speranta, Albini, sa vezi sute de oameni. Categoric ca la voi in adunare sunt mai putini de 50, doar este un sat. Dar la orasele mari e altceva. Eu vorbesc de spalare de creier, ca trebuie sa ai obloane ca sa nu vezi adevarul si sa crezi in fel de fel de religii facute asa de profeti.

      Ce crezi ca a stat omenirea in aer pana sa apara religia asta in secolul 20? Oare bunicii tai si ai mei nu au avut sansa de a se mantui chiar daca nu au fost penticostali? Trebuia sa vina in 1922 Budeanu sa imi aduca religia asta ca sa ma pot mantui?? Enoriasii care cinstesc Sfintii si moastele o fac pt ei, in primul rand. Si unii sunt vindecati. Nu spun ca toti, sau cum ataci tu, spunand ca tot bolnavi pleaca. Nu tu decizi cine se vindeca sau nu. Arsenie Boca a trait o viata mult mai curata decat iti imaginezi, si a dat sfaturi mult mai bune decat pastorii fara continuitate apostolica. La voi nu Dumnezeu face vindecari. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, 22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut? 23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea

      Cat priveste continuitatea sau succesiunea apostolica, episcopii au primit prin punerea mainilor. „Luaţi Duh Sfânt; 23. Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute. Si la sinoadele ecumenice tot episcopii au ales cartile care alcatuiesc Biblia. Si ei cinsteau Icoanele si Sfintii. Deci uite paradoxul, acceptati selectia facuta de ei..implicit Biblia, dar puneti la indoiala biserica. Ma intreb de ce oare nu erau pastori penticostali la sinoadele ecumenice?? Deci acceptaati Biblia, ziceti crezul ca ortodoxiii, sarbatoriti pastele si Craciunul, rusalile ca ortodocsii sau catolicii. Deci nu se lauda nimeni cu numic. Sunt adevaruri. Ce folos ca vine pastorul cu religia sa de cativa ani si mai pune mana pe oameni si altii urla pe acolo? De ce sarbatoriti Craciunul? Scrie in Biblie ca pe 25 s-a nascut?

      • „Dacă erai om simțit…”. Adică vii pe blogul meu și mă faci și nesimțit! Ciudat stil ai de a-ți arăta „buna cuviință”! Știi ce? Rămâi tu la pupatul oaselor putrezite și vezi-ți de treaba ta! Ce am avut de spus, ți-am spus. Dacă ești orb și nu vezi, ce vină am eu? Și te rog să nu mai lași comentarii la articolele mele, deoarece nu am chef să-mi pierd timpul citindu-ți inepțiile și nici nu vreau să aprob ceva ce nu citesc ca să dau ocazia de a se strecura erezii nimicitoare! La revedere!

       • Asteptam sa vedem ce erezii?? Raspunde la intrebari. nu fugi iar. Cand nu mai stii sa raspunzi pleci.

        • Prietene, de câteva zile îți tot explic anumite lucruri. Sunt eu vinovat că ești un încăpățânat și jumătate? Iar eu sunt un om ocupat, nu ca tine, care, după cum văd, ai destul timp de pierdut cu prostii!

         • Nu ai explicat nimic concret. Ai incercat sa te invarti cu vrajeala heruvimilor si cam atata tot. In rest nici un raspuns, pentru ca esti in colt, si acum fugi. Si nu cred ca esti prea ocupat avand in vedere ca daca caut numele tau pe google, vad ca ai sute de comentarii pe diverse bloguri si situri…de stiri..ziare, facebook.

          Deci nu ai timpul sa discuti adevaruri si sa aacepti daca gresesti. Sa ai taria sa lasi capul in jos daca ai gresit. Dar mandria e cucoana mare.

         • Zici ca nu ai timp?Dar ce faci? Te filmezi singur sa te vada lumea pe facebook ca vorbesti singur ca mircea badea. Vrei faima si vrei sa ti se acorde importanta. Esti din acei oameni fara cultura care sigur au votat cu PSD si cu tatucul Dragnea.

          Si daca vrei sa stii in America si aici in Anglia daca esti profesor sau educator si pui poze cu copii pe facebook, asa cum faci tu…esti dat afara din servici si esti pus in suspectare pentru pedofilie. FII ATENT SI NU TE JUCA CU PROSTII…

          Ai timp sa tot pui poze cu copiii.

          • Vorbești numai prostii! Eu pun poze cu copiii pentru că îmi sunt dragi. În definitiv, e problema mea! Te rog să nu mai faci nicio afirmație la adresa mea personal! Dacă vrei, comentează la subiect, dacă nu, taci! Iar dacă se întâmplă ce spui tu în America sau Anglia, puțin mă interesează pe mine de cenzura lor!

       • Abia acum am recitit cu atentie raspunsurile jalnice si penibile date de tine pe youtube. Unele mi-au scapat ce-i drept. Macar un om simtit ar raspunde sincer, insa in infumurarea ta si mandria care iti este specifica nu poti nici macar sa raspunzi pentru ca pierzi si te contrazici singur. DIn acest motiv ai fugit si vei fugi mereu de adevar. Mai ai tupeu sa imi spui ca sunt incapatanat si ca voi merge in iad. Dar tu judeci in locul Lui Dumnezeu? Bunicii tai si restul sunt toti in iad? Mama ta se indreapta spre acel loc? Mai gandeste putin cu creierul.

     • Nu ai facut referinta, dar era evident, insirand aceste nume, ca este o contradictie clara. Si asta fara sa mai punem in calcul istoria, si cei care au aparat crestinismul.
      Este adevarat ca au murit si altii in razboaiele mondiale, greco-catolici (romani) sau germani si maghiari nascuti pe teritoriul tarii.
      Memorandumul de la Viena, Marea Unire (ca doar acestei zi este dedicat articolul) actiuni intreprinse de bis greco-catolica si cea ortodoxa.
      Te intreb, oare ce fel de patriot esti daca ataci constant biserica ortodoxa? Si implicit restul romanilor, si chiar pe stramosii tai care tot ortodocsi au fost?
      Ti-am scris de Eminescu pentru ca, tu ai raspuns la un comentariu pe situl ziarului Adevarul. Si ai citat o poezie scriesa de el (M. Eminescu – „Împărat și proletar”)

      De ce atunci l-ai luat ca model, ca sursa de inspiratie? Nu trebuia sa insiri cativa din oastea Domnuliui sau Wurmbrand ( ca altceva nu prea ar mai fi).

 2. oricum nu te deranjam luni intregi, ci doua, trei zile.

 3. Acest copil ratat care și-a luat mai multe nume false, printre care dorel (cu „d” mic, furându-mi numele ca să-l folosească în batjocură), ciprian, Iulian Bracau sau (mai în trecut) marin, mihai ori davidcarmel mă tot deranjează cu e-mailuri în care mă jignește, drept răspuns la articolele mele de pe blog, deși l-am averitzat că nu îi mai aprob niciun comentariu, sub nicio formă. Așadar, măi copil ratat, fiul dracului care te folosește, încetează odată cu tâmpeniile! S-ar putea să mă satur odată și-o dată de porcăriile tale și, cu ajutorul mailurilor trimise chiar de tine, să te dau în judecată! Între România și Marea Britanie, nebunule, există tratat de extrădare! Deși eu nu cred că ești în Marea Britanie, ci în Olanda, dar asta este o altă discuție… E ultimul avertisment!

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.