EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Sămânța bună – 27.07.2019

Scrie un comentariu


sâmbătă, 27 iulie

Căci nimeni nu poate să pună o altă temelie decât aceea care este pusă și care este Isus Hristos. Nimeni să nu se laude deci cu oameni.

1 Corinteni 3.11,21

Adevărata temelie

În anul 817, Claudio a fost numit episcop de Torino. El era un creștin sincer, devotat lucrării lui Dumnezeu. La început, în calitate de episcop, a dedicat o mare parte din timpul său studiului Scripturilor și scrisului. Avea de gând să facă un comentariu la întreaga Biblie. În urma studiului, Claudio a ajuns la concluzia că „Piatra este una singurăHristos, și că Petru numai în relație cu Hristos putea fi socotit urmașul Domnului“. Aceste adevăruri erau o referire la versetul din Matei 16.18: „Și Eu de asemenea îți spun: Tu ești Petru și pe această stâncă voi zidi Biserica Mea“.

O cercetare atentă a Scripturii ne conduce la concluzia că Centrul în jurul căruia se strânge Biserica lui Dumnezeu este Hristos, și nu Petru. Suntem îndreptățiți să ne apropiem de Domnul Isus Hristos, „piatra vie, lepădată de oameni, dar aleasă și scumpă înaintea lui Dumnezeu“ (1 Petru 2.4). Biserica lui Dumnezeu trebuie să se strângă în jurul Persoanei Mântuitorului Isus Hristos, nu în jurul unei învățături sau porunci. Duhul Sfânt ne conduce numai la Isus Hristos, Piatra vie.

Acesta este un punct de cea mai mare însemnătate, care a fost înțeles de episcopul Claudio de Torino. Acesta este punctul de vedere al Scripturii și suntem chemați să-l practicăm și noi. Toate încercările oamenilor religioși de a pune alte temelii sunt zadarnice. Nimeni să nu se fălească cu oameni! Adevărul Sfintei Scripturi rămâne veșnic.

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.