EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Plan biblic – Promisiuni pentru fiecare zi – Joyce Meyer – Ziua 11

Scrie un comentariu


Devoțional

Când e în regulă să spui „nu”

Eu singur nu pot… căci este prea greu pentru mine. – Numeri 11:14

În Numeri 11, Moise ne dă un exemplu despre ceea ce putem face atunci când suntem sub stres. El era sub o mare presiune – Moise conducea israeliții prin pustie în ceea ce ar fi trebuit să fie o excursie de unsprezece zile care, în schimb, a durat patruzeci de ani!

Oamenii erau deprimați și se plângeau de situația lor. În versetul 14, Moise Îi spune lui Dumnezeu: „Eu singur nu pot să port pe tot poporul acesta, căci este prea greu pentru mine”. Ca și Moise, este bine să spunem: „Am ajuns la limită”. Da, Scriptura spune că pot să fac toate lucrurile prin Hristos care mă întărește (Filipeni 4:13), dar asta se referă într-adevăr la momentele când ne confruntăm cu diferite încercări și situații, pe care ne ajută Dumnezeu să le depășim.

Nu înseamnă că ar trebui să ne asumăm atât de multe responsabilități încât să ajungem la epuizare, cum ar fi o femeie care are cinci copii, lucrează cu normă întreagă și slujește la biserică, etc.

Uneori este prea mult… și e în regulă să recunoști asta. De asemenea, este bine să spui „nu” unor lucruri, astfel încât să te poți bucura cu adevărat de viață așa cum a intenționat Dumnezeu. 

Să-ți dau o veste: nu trebuie să fim ca toți ceilalți sau să ținem pasul cu altcineva. Dumnezeu i-a creat pe unii oameni care se ocupă de multe lucruri, dar mulți oameni nu sunt creați astfel.

Fiecare dintre noi trebuie să fim ceea ce ne-a creat Dumnezeu să fim și nu trebuie să ne cerem scuze pentru aceasta. Fiecare dintre noi trebuie să găsim, în mod individual, limita de responsabilități pe care Dumnezeu le-a stabilit-o pentru noi ca să ne putem bucura de viață, în loc să ne îmbolnăvim din cauza stresului și presiunii prea mari.

Când ajungi la limită, mergi la Dumnezeu, la fel ca Moise. El te va ajuta să găsești un stil de viață mai sănătos.

Rugăciune

Doamne, câteodată este greu să mă opresc și să spun „nu” mai multor responsabilități. Ajută-mă să trăiesc în echilibru, așa cum m-ai creat Tu, ca să pot avea pacea Ta și să mă pot bucura de viață.

14. Eu singur nu pot să port pe tot poporul acesta, căci este prea greu pentru mine. (Num. 11:14)

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 48 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.