EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Plan biblic – Promisiuni pentru fiecare zi – Joyce Meyer – Ziua 12

Scrie un comentariu


Devoțional

Liber să fii perseverent
Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui…” – Filipeni 3:10

A-L căuta pe Dumnezeu cu perseverență nu este neapărat ușor, dar cu siguranță merită. Cu toate acestea, nu poți să-L cauți cu adevărat pe Dumnezeu până când nu experimentezi adevărata libertate.

Dumnezeu eliberează oamenii și este extraordinar să fim eliberați de vinovăție, condamnare și de veșnica preocupare legat de ceea ce gândesc oamenii despre noi.

Suntem eliberați de teama de eșec atunci când știm cine suntem în Hristos. Acest lucru ne dă curajul să ne ridicăm și să căutăm promisiunile lui Dumnezeu.

Una din cele mai mari libertăți pe care mi le-a dat Dumnezeu este libertatea de a fi eu însumi. Ani de zile am încercat să fiu ceva ce nu eram, simțeam că trebuie să fiu așa sau așa, știind în tot timpul acesta că nu eram ca toți ceilalți. Cu toate acestea, am încercat să fiu ca ceilalți, până când am învățat, prin relația mea cu Dumnezeu, cine m-a creat El să fiu. De asemenea, aceasta m-a eliberat de mine însumi, ca să mă pot concentra pe Isus și să-i ajut pe ceilalți așa cum vrea El.

Filipeni 3 spune că Pavel era hotărât (sau perseverent) să aibă lucrurile pentru care a murit Isus Hristos, să-L cunoască pe El și puterea învierii Lui. Cred că atunci când ne naștem din nou, există un duh de determinare care se trezește în noi. Îl putem numi pasiunea sau zelul Duhului Sfânt și este ceea ce ne dă puterea de care avem nevoie în vremurile grele să spunem: „Nu voi renunța la relația intimă, pasionată, profundă și personală cu Dumnezeu. Nu voi renunța la a fi tot ceea ce vrea Hristos să fiu.”

Rămâi perseverent în credință și primește promisiunile lui Dumnezeu. Nu uita că Îi aparții și că ți-a dat un duh de perseverență!

Rugăciune
Doamne, vreau să trăiesc o viață nouă, în care să Te caut pe Tine și promisiunile Tale cu perseverență. Am încredere că mă vei ajuta să devin tot ceea ce m-ai creat Tu să fiu și să experimentez adevărata libertate.

10. Și să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferinţelor Lui și să mă fac asemenea cu moartea Lui; (…) (Filip. 3:10)

Publicitate

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 49 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.