EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Plan biblic – Pildele lui Isus – ziua 1

Scrie un comentariu


Devoțional

POMUL SE CUNOAȘTE DUPĂ FRUCTE SALE

Mulți oameni se judecă singuri pe baza intențiilor și nu a acțiunilor lor, dar Isus ne spune că starea inimii noastre este descrisă de acțiunile noastre, pe care le numește „fructe” și nu de intențiile pe care le avem.

Există acțiuni care nu sunt în concordanță cu voia lui Dumnezeu, dar pe care le explici în viața ta prin „intenții bune”? În care din domeniile vieții tale vezi că intențiile și acțiunile tale se întrepătrund corespunzător? În ce domenii acestea se aliniază cel mai puțin? De ce crezi că este așa? Roagă-L pe Dumnezeu să-ți dezvăluie domeniile în care acțiunile nu se coordonează cu inima ta. 

Isus ne spune că inima noastră este sursa acțiunilor noastre și că nu e posibil să avem o inimă evlavioasă și să trăim o viață în totală neconcordanță cu voia lui Dumnezeu. Trebuie să-I cerem în mod constant lui Dumnezeu să ne dezvăluie domeniile în care acțiunile noastre trebuie să se schimbe și să-L rugăm să ne arate cum trebuie schimbată inima noastră, pentru ca acest lucru să fie posibil.

43. Nu este niciun pom bun care să facă roadă rea și niciun pom rău care să facă roadă bună. 44. Căci orice pom se cunoaște după roada lui. Nu se strâng smochine din spini, nici nu se culeg struguri din mărăcini. 45. Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbește gura. (Luca 6:43-45)
15. Păziţi-vă de proroci mincinoși. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt niște lupi răpitori. 16. Îi veţi cunoaște după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? 17. Tot așa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. 18. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune. 19. Orice pom care nu face roade bune este tăiat și aruncat în foc. 20. Așa că după roadele lor îi veţi cunoaște. (Matei 7:15-20)
33. Ori faceţi pomul bun și rodul lui bun, ori faceţi pomul rău și rodul lui rău; căci pomul se cunoaște după rodul lui. 34. Pui de năpârci, cum aţi putea voi să spuneţi lucruri bune, când voi sunteţi răi? Căci din prisosul inimii vorbește gura. 35. Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui. 36. Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. 37. Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină și din cuvintele tale vei fi osândit.” (Matei 12:33-37)

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 48 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.