EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

VERSETE CONTROVERSATE


IUBIȚI FRAȚI ȘI DRAGI PRIETENI AI CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU,

În peregrinările noastre prin paginile Bibliei sunt sigur că fiecare dintre noi am întâlnit versete sau texte întregi pe care, la o primă vedere, nu le-am înțeles. Personal m-am lovit de astfel de împrejurări și nu mi-am putut limpezi nelămuririle decât după ce m-am consultat cu persoane mai învățate decât mine. Iată de ce m-am gândit că ar fi bine să tratăm subiectele biblice pe care nu le înțelegem chiar aici. În acest scop, pun la dispoziția celor doritori de a lămuri anumite aspecte din Biblie cele două adrese de mail ale mele: puchea.dorel@yahoo.com și profesorul.1973@gmail.com. De preferat ar fi ca versetele controversate să-mi fie trimise pe mail pentru a corecta eventualele greșeli gramaticale și a le posta ulterior pe blog, în acest articol. Nu este greșit, totuși, nici dacă postați versetele la comentariu, deoarece oricum trebuie să moderez orice comment.

02 februarie 2011, Puchea Dorel:

Primul verset controversat:

„Căci dacă credem că Isus a murit și a înviat, credem că și Dumnezeu va aduce înapoi împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El.” (1 Tes. 4: 14)

Cum adică va aduce înapoi? Oare versetul acesta ne dă dreptul să credem că cei ce adorm în Hristos merg direct în Rai? În acest caz, ce facem cu versetele sau textele care ne spun că vom trece prin judecată? Și – apropo – va trece sau nu Biserica lui Hristos prin judecată? Sau până atunci va veni răpirea? Aștept cu interes comentariile dumneavoastră și versetele pe care le veți propune dezbaterii.

Imagine preluată de pe http://www.golgota-seini.ro/, cu mulțumiri.

01 ianuarie 2012, Puchea Dorel:

„Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci SĂ ÎMPLINESC.” – Matei 5: 17

Căci Hristos este SFÂRȘITUL LEGII, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.” – Romani 10: 4

„Astfel, Legea ne-A FOST UN ÎNDRUMĂTOR (gr. pedagog) spre Hristos, ca să fim socotiți neprihăniți prin credință.” – Gal. 3: 24

Cum se explică cuvintele/expresiile scrise cu majuscule? Mai este sau nu valabilă Legea? Cum adică Hristos este „sfârșitul Legii”?

01 ianuarie 2012, Puchea Dorel:

„Dumnezeu a zis: „Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii; si sa slujeasca de luminatori in intinderea cerului, ca sa lumineze pamantul.” Si asa a fost. Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori, si anume: luminatorul cel mai mare ca sa stapaneasca ziua, si luminatorul cel mai mic ca sa stapaneasca noaptea; a facut si stelele. Dumnezeu i-a asezat in intinderea cerului ca sa lumineze pamantul, sa stapaneasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de intuneric. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.” – Genesa 1: 14-18.

Oamenii de știință spun că Pământul a apărut la foarte multă vreme după „nașterea” Soarelui. Biblia, în capitolul 1 al Genezei, afirmă exact contrariul. Care credeți că este adevărul?

4 IANUARIE 2012

„Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustie, ca să fie ispitit de Diavolul.” – Matei 4: 1

Cum adică A FOST DUS? Și CUM a fost dus? DE CE a trebuit să fie ispitit din moment ce El era Fiul lui Dumnezeu? Și DE CE în pustie și nu în lume, printre oameni, unde sunt mult mai multe posibilități de a fi ispitit decât în pustie?

12 ianuarie 2012

„Apoi Iacov a sărutat pe Rahela și a început să plângă tare.” – GENESA 29: 11

De ce a plâns Iacov? Ce fel de plâns era acesta: de bucurie, de emoție etc.? Și de ce credeți că se menționează despre el că „plângea tare”?

66 de gânduri despre „VERSETE CONTROVERSATE

  1. Eu personal nu vad unde este controversa aici!
    Normal ca cei care adorm in Hristos merg direct in rai.Sa nu uitam ce ii spune Isus talharului de de la dreapta Lui la rastignire…Astazi vei fi cu mine in Rai.Pavel vorbeste si el in 2 corinteni 12;4,ca a vazut raiul,a fost rapit in el,asa ca din timp ce raiul exista eu cred ca este utilizat de cei ce adorm in Cristos.Pavel spune ca el tie ca daca se desface casa asta pamanteasca adica trupul nostru aven o cladire in cer la Dumnezeu,2 corinteni 5:1,8.Petru nu spune si el acelas lucru in 2 Petru 1:13-14?.Cat despre trecerea credinciosilor pe la judecata,eu cred ca e clat,osune Domnul Isus si anume ca nu trece pe la Judecata si din moarte va trece la viata ,Ioan 5:28.E clar Biserica va fi rapita,ba mai mult va domni cu Domnul Isus si va judeca impreuna cu El .Nu stiti ca voi veti judeca pe ingeri?
    1 corinteni 6:3.

    • Ca să vă dau un răspuns pertinent, trebuie să studiez mai aprofundat problema. Personal, eu cred că, după moarte, nimeni nu intră direct în Rai, ci așteaptă învierea morților. Până atunci, așa cum arată și expresia „adormit în Hristos”, noi stăm în așteptate, într-un fel de „somn”, când, ca și în somnul fizic, nu mai simțim nimic, nici durere, nici bucurie, NIMIC. Dar poate altcineva vă va putea da un răspuns pertinent, bazat pe cuvintele Bibliei.

    • Legat de versetul cu fagaduinta data talharului, de notat este ca pe timpul acela nu existau semne de punctuatie, iar daca facem analiza gramaticala astazi iti spun: vei fi cu mine in rai. Cand vei fi ? Apocalipsa este ultima carte a bibliei si inseamna descoperire, pentru ca oamenii lui Dumnezeu sa cunoasca semnele si sa se pregateasca de venirea Domnului. In apocalipsa ni se descopera ca vor fi doua judecati: Prima doar a celor care sustineau ca il au pe Dumnezeu si ca implinesc Cuvantul sau. Dupa ce se termina aceasta prima Judecata, cei gasiti ,,fara prihana domnesc impreuna cu Isus pentru 1000 de ani(in unele traduceri pt o vesnicie),dupa aceasta perioada sunt inviati si cei necredinciosi sau care au refuzat chemarea Pastorului cel Bun pentru judecata si osanda vesnica. Pe aceasta tema pot veni cu mult suport biblic. Si Daniel Vorbeste despre aceste lucruri, apocalipsa com[pletand cartea Daniel.. Nu stiu cat de bine am explicat in cateva randuri, dar asta este parerea mea cu privire la Fagaduinta data de Isus Talharului.

      • Legat de acest lucru, se ridică aici câteva întrebări. Această judecată va fi înainte sau după răpirea Bisericii? Până la judecată ce se întâmplă cu sufletele oamenilor? Sunt opinii potrivit cărora oamenii, după moarte, merg direct în Rai sau în iad. Aceste opinii mie mi se par nebiblice. Ce părere aveți?

      • da STAN BOGDAN…
        TOATE DOCTRINELE BAZATE PE VIATA DUPA MOARTE divid din MINCIUNA ORIGINALA>>geneza 3. 4 Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărât, că nu veţi muri,

        daca pe viitor mi se va permite, voi incerca sa revin aratand ca argument intreaga biblie, ca >> VIATA ESTE UN DAR CONDITIONAT DE ASCULTAREA DE DUMNEZEU.; iar moartea nu este altceva decat LIPSA VIETII

        pana atunci recomand celor ce se sprijina pe pilda cu saracul din sanul lui avram
        sa compare credinta aceasta a lor cu EVREI cap 11. in care sant descrisi stalpi ai credintei bibliei ,despre care spre sfarsitul capitolului citim: 39 Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit;
        40 pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârşire fără noi.

        astia toti nu sau dus deci in sanul lui avraam?
        PILDA ACEEA E PUR SIMBOLICA FRATII MEI DRAGI
        ADICA CONTINE IN EA ELEMENTE DE MARE VALOARE
        DAR ACEA PILDA RAMANE UNA CARE NICIODATA NU SA IMPLINIT SI NU SE VA IMPLINII–LITERAL–

        *COPACII SAU DUS SASI CAUTE SI SASI ALEAGA UN IMPARAT* este o pilda a vechiului testament din care trebe sa intelegem aspecte legate de viata si educatia ce vrea sa neo dea Domnul prin acea pilda….INSA E CLAR CA NICIODATA COPACII –NU AU UMBLAT SI NU AU PASIT – in calatorie cautand un imparat

        Cu Pace si respect, Aurel

        Sunteți oricând binevenit, domnule Aurel!

      • corect raspuns.! daca nar fi asa atunci nu mai trebe judecata si nici anviere ca daca tot as dusi an rai cand mor de unde sa anvieze din rai sau din mormant..?

      • @Solomon Pacurari: Trupurile merg în țărâna pământului, de unde au fost luate. Sufletele merg în Rai sau în iad, căci sunt nemuritoare, însă acest lucru se petrece DUPĂ judecată. Așadar, sufletul nu are cum să învieze devreme ce el ESTE VIU. În concluzie, cel care înviază este trupul, dar și acesta se transformă într-un trup duhovnicesc.

    • nicolae david
      iti recomand cu dragoste frateasca sa restudiezi biblia in lumina bibliei
      in textul de mai sus sat multe aspecte despre care biblia spune total altceva decat ai binevoit crezi tu
      cu respect Aurel

    • ….”AZI „– A MERS TALHARUL IN RAI ?
      Sa-mi fie cu iertare, DAR ACEASTA AFIRMATIE DOVEDESTE LIPSA CUNOASTERII CELOR MAI ELEMENTARE ADEVARURI ALE SFINTEI SCRIPTURI.

      DACA IN ZIUA ACEEA A RASTIGNIRII….ISUS A DUS PE TALHAR IN CER…..asta ar insemna ca in ziua aia Isus a fost in cer la Tatal NU???

      Dar comparati cu urmatoarea afirmatie ,pe care INSUSI DOMNUL ISUS O FACE >> A 3-A zi dupa rastignire, (adica in dimineata invierii.)

      intrebare. – DOAMNE Isuse Mantuitoru-le scump , L-AI DUS TU PE TALHAR IN ACEA ZI IN CER LA TATAL ; AI FOST SA DUCI PE TALHARUL LA TATAL IN RAI? >>>Ioan 20:17
      „Nu mă ţine”, i-a zis Isus, „căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Ci, du-te la fraţii Mei şi spune-le că Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru.”…
      (mulltumin de raspuns IMPARATE…, fi Slavit in veci ! )…….

      SE PARE CA TALHARUL ACELA CUNOSTEA MAI MULTA TEOLOGIE CA UNII DIN OAMENII DE AZI
      pt ca talharul stie ca INTR-O ZI ISUS VA REVENII IN IMPARATIA SA SI ABIA ATUNCI ISI VA PRIMII FIECARE RASPLATA…..rai sau iad

      „””Doamne, adu-ti aminte de mie CAND VEI VENII in Imparatia Ta”””

      • si acest raspuns mi se pare cat de corect.! daca sufletele merg an rai sau an iad dupa ce omul moare atunci anseamna cau si fost judecati.! dar Cristos zice ca la venirea lui va rasplati fiecarui dupa faptele lui si va desparti pe uni de alti.! sin apoc. spune ca sta pe scaonul de judecata si toate poporele stau anaintea Lui.! poi cine este judecat sufletu sau persoana care a trait ca nun anteleg sufletu cei.? ca gasim an Biblie ca sufletu care pactuieste acela va muri no acuma cum ai.? io cred ca nu se vrea sa se stie cei sufletu ca an Gen.2.7 ca omul sa facut un suflet viu nu i sa dat un suflet si logic ca dupa ce moare omul nu mai are nici suflet pana la anviere.!asa pricep io.! va rog domnule dorel sam lasati un comentariu a versetelor de la 1petru 2.18,20.!

      • domnule Aurel va rog sa lasati un comentariu la 1 petru 3 .18,19,20..!

        • E simplu , daca nu te opresti la versetul 20 ci iei tot contextul.
          Eu inteleg deci asa: Iisus a inviat in acelas Duhul Sfant in care a predicat in zilele lui noe(prin noe cand el facea corabia) si ca deci in zilele acelea rezultatul acelei predicari (a Duhului Sfant ce a inviat si pe Hristos)a fost salvarea a 8 suflete(adica 8 persoane ) adica Noe, nevasta lui, 3 fii a lor cu sotiile lor=in total 8.

  2. Nu exista somnicul de care vorbiti,asta se refera la trup,dar pentru suflet nu exista discontinuitate a vieti.Pavel si Pertru nu vorbesc despre un somn,ei arata clar despre o mutare a sufletului intr-o alta casa,loc.Dar si trupul acesta care va fi semanat in pamant,doar pana la rapire,si nu pana la judecata,1 corinteni 15:35-58,cititi cu atentie acest text si observati ca se vorbeste despre un trup pamantesc,cat si despre un trup duhovnicesc,unul este de pe pamant,iar altul din cer si noi purtam atat chipul celui pamantesc (Adam),cat si chipul celui ceresc (Isus).Primul,Adam,suflet viu,al doilea,Isus,Duh datator de viata..Noi suntem Nascuti din nou,avem identitate spirituala,purtam chipul Lui Isus in noi,apartinem cerului,vesniciei.Sufletul nostru inviat prin nastere din nou este adevarata noastra personalitate.Ce-i nascut din Dumnezeu este vesnic ca D-zeu.Si chiar si cei care nu sunt nascuti din D-zeu tot vesnici sunt,pentruca prin creatie sunt facuti dupa chipul si asemanarea Lui D-zeu.Sa va dau si un exemplu 1 Petru 3:18-20.Isus a fost omorat in trup dar a Fost inviat in Duh si a propovaduit duhurilor din inchisoare care fusera razvratite odinioara,cei care au pierit prin potop.Remarcat fatul ca acesteia nu erau intro stare de somn si inconstienta,ci erau inchisi in inchisoare.In final vreau sa va mai arat un dialog important din scriptura care se potriveste perfect cu subiectul nostru Ioan 11:23-27.Aici ca vorbeste Isus direct…Ce credeti?

  3. Cei care nu vor domii (Murii fizic) vor fi generatia care va Fi in viata la venirea Domnului Isus (rapirea).E clar,iar ceilalti sunt restul care au murit fizic dealungul generatiilor.Dar sensul de adormit sau moarte nu insemna discontinuitate a vietii.Atunci va avea loc rascumpararea trupurilor,atat pt cei morti cat si pentru cei ramasi in viata.Cu acest eveniment are loc desavarsirea noastra totala si vom fi pentru todeauna impreuna cu Domnul.

    • Nu am un răspuns concret la comentariul dumneavoastră, de aceea mă abțin. Voi mai cerceta.

      • Rezumandu-ma la ce sta scris,un tablou imi vine in minte. Invierea lui Lazar. Ioan cap 11. In versetul 24 Marta pune punctul pe,,i”. Marta ii slujea lui Isus si cred ca cunostea Cuvantul. Nu cred intr-un Dumnezeu sadic care pe unii ii duce direct in Rai si pe altii ii chinuie in Iad. Biblia trebuie privita si studiata ca intreg, nu alese doar versetele placute noua, omul lui Dumnezeu primeste tot Cuvantul, nu isi face propria lui biblie. Dupa moarte nu exista viata decat in Isus atunci cand va veni El.Atunci isi va primi cununa, unii vor invia pentru VIATA si altii pentru JUDECATA. Nu sustin eu asta, biblia…. Iertati-ma daca am fost prea transant.

        • Nu, nu ați fost prea tranșant. Adevărul trebuie spus, chiar dacă uneori ar putea să doară! Domnul să vă binecuvânteze! O singură observație am, însă: când vă referiți la Biblie, e de preferat să scrieți cu majusculă, din respect pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Amin!

    • amin frate David Nicolae

  4. Legat de celelalte versete ….sunt foarte frumoase. Trebuie sa distingem bine la ce Lege se refera. Scriptura vorbeste despre doua legi,una legata de Ceremoniile legate de jertfele aduse la templu(Legea lui Moise) care arata spre Mielul lui Dumnezeu Isus, Implinita de El prin jertfa sa, si Legea celor 10 porunci care este Legea lui Dumnezeu.Dupa cum Dumnezeu este vesnic si drept,la fel si Legea sa este vesnica si dreapta. Nu stiu cat am fost de explicit , dar sper ca se intelege.

  5. 4Isus le-a răspuns: „Fiii veacului acestuia se însoară şi se mărită;
    35dar cei ce vor fi găsiţi vrednici să aibă parte de veacul viitor şi de învierea dintre cei morţi, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita.
    36Pentru că nici nu vor putea muri, căci vor fi ca îngerii. Şi vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii.
    37Dar că morţii învie, a arătat însuşi Moise, în locul unde este vorba despre ,Rug’, când numeşte pe Domnul: ,Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.’
    38Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morţi, ci al celor vii, căci pentru El toţi sunt vii.”
    39Unii din cărturari au luat cuvântul, şi au zis: „Învăţătorule, bine ai zis.”
    40Şi nu mai îndrăzneau să-I mai pună nici o întrebare. Luca:20.Atentie la versetele 35 si 36,cei gasiti vrednici nu vor putea muri,si versetul 37,Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morţi, ci al celor vii, căci pentru El toţi sunt vii.”Cine crede in Isus are Viata Vesnica,si Viata Vesnica incepe deaici.

  6. Imi cer scuze pentru greseala de ortografie,Ap. 20;4 sustine ideea judecatii celor credinciosi la inceput si a celor necredinciosi dupa venirea lui Isusi Pavel spune,,nu stiti ca judecata incepe de la noi?”adica noi vom fi judecati primii. Cat despre iazul de foc si chinul vesnic acolo e metaforic vorbind pentru ca AP20:14 ne dezvaluie ce reprezinta ele. Ele reprezinta moartea a doua, moartea pe care Isus a patimit-o in locul celor credinciosi. Imi pare rau dar nu am gasit in Scriptura nici un verset legat de vre-o rapire.Te rog sa sustii aceasta idee pentru ca , eu personal am inteles altceva.

    • Nu știu acum exact unde scrie și nici nu am timp să caut, dar știu sigur că scrie în Biblie despre răpirea credincioșilor (Bisericii lui Hristos) la cer.

      • scrie intrun singur loc in noul testament referitor la luarea acasa a copiilor Domnului
        1 Tesaloniceni 4:17
        Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

        DAR NICIDECUM ACEASTA NU VA FI O RAPIRE SECRETA…..trebe doar citit contextul si versetele TOATE care trateaza acest subiect…caci navem voie sa facem o dogma BAZATA PE UN VERSET in jurul caruia tesem ideile si visele noastre care pot venii astfel de la tatal intunericului

  7. Poate nu prea citesti in Biblie,uite textul!
    17Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul. 1 Tesaloniceni 4:17

  8. pace frate sa citim BIBLIA LA IOAN DOMNUL ISUS NE A ZIS EU II VOI INVIA IN ZIUA DE PE URMA 6:39 PACE.

  9. Despre răpirea bisericii sunt trei teorii: că va fi înainte de necazul cel mare, că va fi în timpul necazului cel mare şi că va fi după necazul cel mare. Pentru argumentele fiecărei teorii, vezi „Biblia şi viitorul”: http://gramma.ro/produse/m1/396/46/Biblia-si-viitorul

    • sant trei teorii da, despre rapire…SI TOATE TREI SANT PENTICOSTALE…ba culmea e ca se bat cap in cap si nimeni nu vede asta….DAR CU SAI PESE ATATA TIMP CAT INITIATORII ACESTOR TEORII SANT MILIONARI IN DOLARI DIN VANZAREA SUPORTURILOR MEDIA PLINE CU povesti atatatoare si pline de adrenalina ieftina si nebiblica

      IN APOCALIPS GASIM despre marea multime:** ACESTIA –VIN DIN– NECAZUL CEL MARE…** asa ca PREGATITIVA SA TRECETI PRIN EL CA SA NU FITI CERNUTI…asa cum voieste de fapt ingerul intunericului cand va arata ca voi rasfatatii veti fi luati in brate si feriti de incercarea focului*

  10. Exista Biserica Domnului, adica mireasa Lui, care va fi rapita la cer, desi va prinde doar o mica parte din necazul cel mare. Dar va fi rapita. Ea se va intalni cu Domnul in vazduh. Si ca la orice nunta, exista Mire, mireasa si nuntasi. Cine vor fi nuntasii?
    Da, cei ce vor murii fizic inainte de intalnirea cu El, vor adormii in Domnul. Nu cred ca vor merge direct in Rai. Au fost doar cativa oameni care au mers direct acolo. Amintiti-va de Ilie. Nici trupul lui Moise nu a fost gasit. Cu cine s-a intalnit Isus in momentul schimbarii la fata?
    Cei ce vor fi adormit in Domnul, se vor trezi, iar ceilalti vor fi transformati, la o clipeala din ochi. Mireasa nu va trece pe la judecata, dar ceilalti credinciosi si necredinciosi vor trece.
    Nu stiu cat am lamurit, pentru ca nu am venit cu versete. 🙂

    • amin,fiti binecuvantati cu viata vesnica si fie sa fim toti gasiti vrednici de Imparatie

    • da; NUMAI CA STI SORINE? mireasa asta NU ESTE DOAR OPERSOANA ci mai multe
      ISUS DECI NU ISI BATE MIREASA PRIN NECAZUL CEL MARE ci o filtreaza sa desparta curva de mireasa

    • ba va prinde TOT necazul cel mare
      finalul necazului fiind chiar RAPIREA….(acesta fiind de fapt un termen prin care putem intelege ,EXTRAGEREA de catre DOMNUL ; a copiilor Sai DIN MANA SURGHIUNITORILOR.

      RAPIREA ASTA SE VA FACE LA –-APOGEUL NECAZULUI CEL MARE
      ( a se vedea cuvintele: ***si daca vremurile acelea n-ar fi fost scurtate, > NIMENI NAR SCAPA, dar au fost SCURTATE DIN PRICINA CELOR ALESI**( ((( SCURTAREA ASTA ESTE TOCMAI PRIN APARITIA LUI ISUS PE NORII CERULUI SPRE A DA FIECARUIA DUPA FAPTA LUI)

      LUCRURILE VOR FI DECI ASA:

      necazul va tot creste , > MIREASA VA FI TOT MAI CURATITA, cei insuficient de sinceri vor fi CERNUTI, cei care au in inima lor cea mai mica pata,sau un dumnezeu,al oricarei pofte ,iutimi sau placeri…vor fi CERNUTI, si vor trece de partea OPRESANTILOR,…..
      CA IN FINAL >> venirea Domnului ISUS va intrerupe opresiunea celor rai , si necazul cel mare creat de acestia.

      TRAMBITELE CERULUI VOR RASUNA; CERUL SE VA DESCHIDE CA O CARTE….si IMPARATUL IMPARATILOR SE VA ARATA; SPRE A ISI ELIBERA MIRASA* DIN MANA CELOR FARA-DE-LEGE.

    • prietene ori frate sorine

      DUPA CE ISUS VA REVENII SI VOM PLECA…pamantul va ramanein urma lui ASEMENEA CA ATUNCI DUPA POTOP; DOAR CA ARS SI NU INECAT.

      nu va mai exista NICI O PERSOANA SAU FIINTA VIE DUPA CE ISUS VA PKECA SPRE CASA CEREASCA CU MIREASA LUI

      duhul ala caruia in vorbesc eu(nu unui om) SASTIE BINE CA VA RAMANE SINGUR AICI PE PAMANT PRIVINDUSI REZULTATUL RAZVRATIRII CE A FACUTO INCA IN CER MAI INTAI

      • poti sa explici biblic unele lucruri pe care le sustii aici?Noi ca oameni avem raspunsuri limitate fiecare dupa capacitatile noastre mintale ,sau dupa lumina pe care ne-o da Dumnezeu.Ar fi foarte de dorit din partea noastra sa explicam Bilia pentru ca oamenii sa o anteleaga. Daca santem an stare. Daca nu ar fi bine ca fiecare sa ne vedem de slujba la care ne-a chemat Domnul . Daca stim care este. Pentru ca o spun cu durere an suflet ca cei mai multi nu cunosc slujba la care au fost chemati an Biserica Lui Hristos.Un sfant (ALES SI PUS DEOPARTE PENTRU DOMNUL)poate sa anteleaga toate lucrurile , poate sa le judece pe toate si antotdeauna are un raspuns pentru cel care are o antrebare.Ar fi bine sa nu ne depasim limitele antre care ne-a asezat Dumnezeu.Rog pe fratele Aurel sa nu se supere si daca vrea sa explice ceea ce sustine aici.Nu neaparat pentru mine .Dar pentru romanii nostri de pretutindeni care viziteaza aceasta pagina si nu cunosc ceea ce se numeste DUMNEZEU ,MANTUIRE , VIATA VESNICA.MULTUMESC SI DUMNEZEU SA NE DEA LUMINA LA TOTI AN CUNOASTEREA LUI.

      • Draga domnule Aurel,

        Aveti niste idei tare „nastrusnice” si oricum departe de Biblie (adica, niste simple ginduri omenesti). Noi, ca oameni simpli, nu trebuie sa ne dam cu parerea despre lucruri care ne depasesc puterea de intelegere si stadiul de credinta. Daca ati avea ginduri mici despre persoana dumneavoastra acest lucru s-ar vedea in felul in care va exprimati.

        In al doilea rind cartea Apocalipsei nu-i este dat oricui s-o interpreteze (ca de altfel si celalalte carti profetice, si „in extenso”, orice alta carte a Scripturii), ci oamenii sfinti ai lui Dumnezeu au vorbit sub calauzirea si descoperirea Duhului Sfint. Si,prin implinirea Cuvintului lui Dumnezeu, (adica prin a trai o viata curata si in biruinta asupra pacatului), Duhul Sfint ne va descoperi lucruri care ne sunt de folos si nu „simpla” cunostinta, care nu are alt efect decit ingimfarea: „Eu stiu mai bine decit toti!” Asta este calea inaltarii de sine, pe care a mers primul satana.

        In Apocalipsa nu este vorba despre rapirea Bisericii dupa necazul cel mare. Mireasa lui Hristos este pregatita, ea nu mai are nevoie de curatire (cititi pilda celor 10 fecioare – desi, majoritatea „crestinilor” de astazi nu fac parte dintre ele). Cele 5 fecioare nechibzuite (sau nebune in alta traducere) vor ramine in Necazul cel Mare si vor trebui sa devina martiri. Este mult de vorbit aici despre aceste lucruri, dar nu asta intentionez, caci mai intii noi trebuie sa-i conducem pe oameni la o viata in Dumnezeu si apoi sa incepem sa impartasim alte lucruri, pentru care oricum nefiind la statura potrivita de crestere, nu au nici credinta necesara pentru a le apuca. Mireasa este pirga, pentru ea este Rapirea. Pentru cei din Necazul cel Mare in Apocalipsa se vorbeste despre intiia inviere. Si mai sunt si alte aspecte, daca imi este ingaduit sa ma exprim astfel. Dar, asa cum am mai zis, nu are rost sa le atingem fara o atitudine corespunzatoare a mintii si a inimii.

        Fie ca Dumnezeu sa va dea lumina de sus sa puteti pricepe taina lui Dumnezeu adica pe Hristos si sa puteti trai o viata asa cum este descrisa in intiia epistola a Apostolului Ioan.

      • Eu nu sunt de parere, ci cred, pe baza descoperirilor lui Dumnezeu, ca Mireasa este descrisa intre altele la Apocalipsa 14:1-5 si ca asa cum scrie acolo este tot ce este mai bun din ce va fi rascumparat de pe pamint. Citind cu atentie descrierea Miresei se vede ca acesti oameni au trait o viata de biruinta, la fel a Mielului. Ei stau pe Sion impreuna cu Mielul si au scris pe frunte Numele Sau si Numele Tatalui Sau. In 1 Petru citim ce fel de viata trebuie sa traiasca cei care vor sa facaparte din Mireasa:

        „Dar dacă, făcând bine şi suferind, veţi răbda, aceasta este plăcut lui Dumnezeu. Pentru că la aceasta aţi fost chemaţi; pentru că şi Hristos a suferit pentru voia, lăsându-vă un model, ca să călcaţi pe urmele Lui: El, care „n-a făcut păcat, nici nu s-a găsit viclenie în gura Lui“; care, fiind insultat, nu răspundea cu insultă; suferind, nu ameninţa, ci Se încredinţa pe Sine Celui care judecă drept; care a purtat El Însuşi păcatele noastre în trupul Său pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru dreptate; prin ale cărui răni aţi fost vindecaţi.” 1Petru 2:20-25

        Deci, Hristos ne-a lasat un model ca sa calcam pe urmele. Este scris: El n-a facut pacat. Aceasta face parte din model. Si nici nu s-a gasit viclenie in gura Lui, etc. La fel va fi si Mireasa. Daca Domnul nostru „intirzie” cu Rapirea este ca numarul Miresei nu este gata. Cind acest numar va fi complet, atunci nimic nu-L va „retine” sa-Si ia Mireasa. Este bine sa meditam la urmatoarele cuvinte, tot ale Apostolului Petru:

        „Toate acestea deci urmând să fie descompuse, ce fel de oameni trebuie să fiţi voi, în purtare sfântă şi evlavie, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu…” 2 Petru 3:11-12. Deci, iata la ce este indemnata Mireasa, si nu „simplii credinciosi”. Nu stiu citi dintre „cei nascuti din nou” fac aceasta… Fiecare sa se cerceteze pe sine insusi si sa vada daca este in credinta este un indemn adinc, care transcede cu mult indemnul dat Corintenilor. Printre altele Pavel zicea ca el se lupta sa infatiseze pe orice om desavirsit in Hristos. Citi dintre „slujitorii” de astazi ai Evangheliei fac aceasta?

        „Pentru aceasta îmi plec genunchii înaintea Tatălui, din care este numită orice familie, în ceruri şi pe pământ, ca să vă dea, după bogăţiile gloriei Sale, să fiţi întăriţi cu putere, prin Duhul Său, în omul† dinăuntru, ca Hristos să locuiască prin credinţă în inimile voastre, fiind înrădăcinaţi şi întemeiaţi în dragoste, ca să fiţi deplin în stare să înţelegeţi împreună cu toţi sfinţii care sunt lărgimea şi lungimea şi adâncimea şi înălţimea; şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece cunoştinţa, ca să fiţi umpluţi până la toată plinătatea
        lui Dumnezeu.” Efeseni 3:14-20. Traducerea 2001 Bucuresti GBV

        Mireasa este deci umpluta pina la toata plinatatea lui Dumnezeu!!!

  11. HMMMMMMM,,,CONTOVERSAT SUBIECT………..

    • Poi daca la venirea lui Isus cei morţi în Domnul înviează,cei vii sant schimbaţi cei răi sînt nimiciţi cu arătarea veniri Sale atunci necazul cel mare trebe să fie înainte de vwnirea Lui.!

  12. poi daca la venirea lui ISUS cei morti an Domnul anviaza cei vii sant schimbati cei rai sant nimiciti cu aratarea veniri Sale atunci necazul cel Mare trebe sa fie anainte de rapire..! io asa pricep..!

  13. Pogorarea Duhului Sfant..! fapte 2.4 cand au primit Duhul Sfant cand au anceput sa vorbeasca an alte limbi..! vers.17..!

  14. In ce priveste existenta vietii dupa moarte scriptura are foarte multe pasaje! Am sa redau doar cîteva:1) tilharului de pe cruce i se face promisiunea de „astazi vei fi cu Mine in Rai ,2)bogatul si lazar nu este o inchipuire ci o realitate: saracul a murit si a fost dus……. Apoi bogatul a murit si a ajuns in locuinta mortilor si de remarcat ca ai ajuns atunci cind au murit,3) sufletele Din apocalipsa pe care le vede ioan sub altar si care au murit ca martiri,4)propovaduirea Domnului ISUS in cele trei zile in care trupul Lui zacea in mormint(propovaduire duhurilor razvratite de pe timpul lui Noe) Cind biblia vorbeste de adormire nu se refera la entitatea spirituala ci la cea trupeasca! O alta dovada este intilnirea pe munte a Domnului cu moise si Ilie ! Scriptura spune ca moise ‘a murit’ si a fost „ingropat de Dumnezeu” si totusi apare pe munte si discuta cu Domnul! O alta dovada este afirmatia Domnului ISUS cind discuta cu fariseii si cind afirma ca avraam a vazut ziua Lui si s-a bucurat! Iar lista poate continua cu afirmatiile lui Pavel cu privire la ” a fi cu Domnul”!!Concluzie: a fi creat dupa chipul si asemanarea Lui(Dumnezeu) implica si latura(existenta) spirituala care continua cind „cortul acesta se desface! Adica continuam sa existam cind viata trupeasca inceteaza! Bazat pe cuvintele scripturii! Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii!!!!!!!

    • Dragä Daniel, atentie, in limba greacä veche nu a axistat punctuatia, care sä despartä pärtile de vorbire in propozitie, de aceea, cuvintele rostite atat de solemn de Domnul Iisus sunä astfel: „Adevärat iti spun astäzi, cä tu vei fi cu Mine in rai.”
      Scriptura vorbeste limpede in mai multe locuri, spre exemplu: „Cei vii, in adevär, mäcar stiu cä vor muri; dar cei morti nu stiu nimic…”Eclesiastul 9, 5.;
      2) Lazär si bogatul nemilostiv este o pildä rostitä de Iisus in limbajul traditiilor in care credeau chiar si cei din Israel. Accentul Lui Iisus este pus pe cuvintele Scripturii: „Au pe Moise si pe prooroci; sä asculte de ei.” Bogatul insä insistä sä trimeatä pe cineva dintre cei morti. Si räspunsul lui Avraam este räspunsul de fapt a Lui Iisus: „Dacä nu ascultä pe Moise si pe prooroci,nu vor crede nici chiar dacä ar invia cineva din morti.” Deci pentru a exista o relatie intre cei care au murit si cei vii, este necesar ca cei morti mai intai sä invieze. Domnul Iisus l-a inviat de exemplu pe fratele Martei si a Mariei, pe Lazär, si dintre mai marii poporului n-au vrut sä creadä, ba mai mult cäutau sä-l omoare din acea zi si pe Lazär, martorul invierii, cat si pe Iisus, dätätorul vietii;
      3) Nu numai cä limbajul din Apocalisa este un limbaj cu multe simboluri, dar nu numai cä sufletele strigä, ci si altarul strigä uneori. Limbajul exprimä cä aceste suflete au murit in credinta cä Dumnezeu le va face dreptate intr-o zi.
      4) In Duhul acesta in care a inviat Domnul Iisus Christos, este acelasi Duh in care pe vremea lui Noe a vorbit prin Noe sufletelor din „inchisoare”. Limbajul biblic „inchisoare” este folosit mai mereu de profeti pentru a aräta starea in care se aflä omul cäzut in päcat si devenit rob al päcatului. Deci cand un suflet este convertit, e väzut in Scripturä ca unul eliberat din „inchisoare” si robie.
      Timpul harului de intoarcere la Dumnezeu este limitat numai la viata pämanteascä.
      De aceea odatä ce ai murit, nu mai existä posibilitatea de a mai intra in contact cu Dumnezeu spre salvare. „Astäzi e ziua mantuirii.”
      Sper cä ti-am explicat cat se poate de clar si pe inteles. Numai bine !

  15. Punctez şi eu câteva:
    Pavel aştepta Răpirea, nu aştepta necazul cel mare. Ştie cineva mai bine ca el? Ioan s-a suit în cer înainte de evenimentele descrise în Apoc. după 4.1.
    Iadul n-a fost încă inaugurat (Matei 25. 41 şi Apoc. 20,10-15).
    „Pilda” cu Lazăr nu-i pildă. În pilde nu apar nume proprii.
    Mulţimea din Apoc nu-i Biserica. După părerea ta, Aurel 1967, ar însemna că toţi credincuoşii care nu mai erau atunci în viaţă ar învia ca să intre în mulţimea aceea.
    Nu confundaţi judecata pentru răsplătire cu judecata pentru osândă!
    La Răpire Domnul Isus vine doar pe nori să-ii ia pe ai Săi, nu coboară pentru judecată.

  16. Unde apar comentate celelalte v. controversate?

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.