EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

„EVANGHELIA ACEASTA A ÎMPĂRĂȚIEI VA FI PROPOVĂDUITĂ ÎN TOATĂ LUMEA, CA SĂ SLUJEASCĂ DE MĂRTURIE TUTUROR NEAMURILOR. ATUNCI VA VENI SFÂRȘITUL.” – MATEI 24: 14

2 comentarii


Reeditare din data de 5 februarie 2011

Mulți dintre noi ne întrebăm: oare când va veni sfârșitul? Unii așteptăm „ziua aceea” cu spaimă, alții cu bucurie, iar alții – pur și simplu indiferenți. TU CUM O AȘTEPȚI? Domnul Dumnezeu spune să nu ne îngrijorăm cu privire la ziua aceea, pentru că nu știe nimeni când va veni, „nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” Problema noastă nu este dacă va veni sfârșitul, nici când va veni, ci cum ne va găsi! Domnul să ne ajute să ne găsească pregătiți! Așa cum am pus și în titlul acestui articol, sfârșitul va veni numai după ce va fi propovăduită Evanghelia pe tot pământul.

Astăzi am auzit o știre care m-a determinat să scriu acest articol. Se pare că undeva în Amazon, la limita dintre Brazilia și Peru, a fost descoperit încă un trib care trăiește în sălbăticie. Cred că mulți dintre noi am citit depre misionari care s-au dus să vestească Evanghelia Domnului Isus Hristos acestor oameni. Alții chiar s-au aventurat să meargă în sălbăticie cu acest scop, riscându-și viața pe altarul Domnului. ȘI ACEȘTI OAMENI AU NEVOIE DE EVANGHELIE, DE MÂNTUIRE!

Redau în cele ce urmează, integral, articolul pe care l-am găsit pe http://www.stirileprotv.ro.

trib

Fotografii cu un trib de indigeni descoperit recent in padurea amazoniana, la granita cu Peru, au fost facut publice pentru prima oara. 150 de oameni cu fetele pictate in rosu si portocaliu traiesc complet izolati de lumea civilizata.

Reprezentantii Fundatiei Nationale Indiene din Brazilia ( FUNAI) sunt cei care au survolat zona in care se afla tribul si au facut facut fotografiile.

Bastinasii nu au parut sa se fi speriat la vederea elicopterelor, ci mai degraba s-au aratat curiosi, in conditiile in care vedeau pentru prima data astfel de aparate.

Imaginile i-au ajutat pe specialisti sa inteleaga mai bine stilul de viata al tribului. Acestia au surprins, cu ajutorul aparatului foto, cosuri pline cu papaya, tot felul de legume, peste si vanat acoperit cu frunze de bananier.

De asemenea, oamenii tribului aveau diverse unelte din metal, cum ar fi macete si cutite pe care, cel mai probabil, le-au achizitionat in urma unor schimburi cu alte triburi din zona.

Autoritatile au decis sa faca publice fotografiile pentru a atrage atentia asupra faptului ca acesti existenta acestor indigeni, care traiesc ascunsi in padurea amazoniana, este pusa in pericol de defrisarile ilegale.

„Cei care taie ilegal padurile vor fi direct raspunzatori de disparitia acestui trib. Autoritatile peruane trebuie sa ia masuri in ceea ce priveste aceasta problema”, a declarat un reprezentant al fundatiei.

„Acesti oameni exista si au dreptul la viata la fel ca noi toti ”, a declarat si coordonatorul Organizatiei COIABdin Brazilia, Marcos Apurin.

Potrivit FUNAI, exista 67 de triburi in aceasta tara, care nu au comunicat niciodata cu lumea civilizata.

Un alt trib a fost descoperit in urma cu cateva luni  in Rezervatia Kugapakori Nahua Nanti, unde angajati ai Institutului National de Dezvoltare pentru Populatiile din Anzi, Amazoniene si Afro-Peruviene (INDEPA) monitorizau punctele de acces pentru a preveni furtul de lemne din zona.

Goi pana la brau si cu inele in buza superioara, indigenii au interactionat cu angajatii INDEPA prin semne.”

„Primele imagini cu tribul indian descoperit in august 2009 in padurea amazoniana au fost date in sfarsit publicitatii. Autoritatile din Peru au dat intamplator peste acesti indigeni care iesisera la vanat.

Totul s-a intamplat in Rezervatia Kugapakori Nahua Nanti, unde angajati ai Institutului National de Dezvoltare pentru Populatiile din Anzi, Amazoniene si Afro-Peruviene (INDEPA) monitorizau punctele de acces pentru a preveni furtul de lemne din zona.

Goi pana la brau si cu inele in buza superioara, indigenii au interactionat cu angajatii INDEPA prin semne. Caci limba acestora este necunoscuta lumii civilizate.

„Indigenii au coborat de-a lungul fluviului in cautare de mancare. Am reusit sa comunicam cu ei si sa vedem cum isi duc traiul zilnic. Au primit de la noi cateva unelte ce i-ar putea ajuta la vanat, pescuit si gatit”, a declarat presedintele Indepa, Mayta Capac Alatrista.

Pozele si filmul realizate au fost prezentate recent la Muzeul National din Lima.

Vezi VIDEO!

http://www.liveleak.com/e/535_1289612404

Oamenii aceștia au nevoie de Dumnezeu. Misionarii, de asemenea, au nevoie de ajutorul Duhului Sfânt și de sprijinul Bisericii prin mijlocire înaintea Domnului. De aceea, scopul cu care am postat acest articol este, practic, unul dublu:

1) pe de o parte, doresc să ne rugăm pentru oamenii din tribul acesta și din alte triburi ca să îl cunoască PERSONAL pe Hristos și să stabilească o legătură PERSONALĂ cu Hristos prin legământul în apa botezului;

2) pe de altă parte, doresc să ne rugăm pentru misionarii care merg la aceste triburi cu Evanghelia Domnului Isus Hristos așa cum Apostolul Pavel a dus Cuvântul Domnului la neamuri, pentru ca Duhul Domnului să-i însoțească și să-i îmbrace cu puterea cea de sus, să le dea pace, să pună în inimile lor dragoste pentru acești oameni cu orice preț și ocrotirea Domnului Isus să fie peste ei în permanență.

AMIN!

POST SCRIPTUM: Dacă cunoașteți persoane care au fost în misiune la triburile păgâne, în țările musulmane, în India, China sau într-alte părți ale Pământului unde Evanghelia nu este suficient de bine cunoscută, vă rog să faceți cunoscute poveștile lor de viață. Ar fi foarte interesant să vedem cum a lucrat Domnul prin ei în părțile lumii unde au vestit Evanghelia. Dacă printre cei care vor citi articolul acesta se vor găsi misionari care au dus sau duc Evanghelia Domnului peste mări și țări, m-aș bucura foarte mult să putem coresponda. Promit că voi posta articolele trimise de aceștia, dacă ele reflectă lucrurile excepționale pe care le face Dumnezeu în părțile acelea ale lumii, cu specificarea sursei. Domnul să vă binecuvânteze!

Articolul despre trib, fotografii și video preluate de pe http://www.stirileprotv.ro

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 49 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

2 gânduri despre „„EVANGHELIA ACEASTA A ÎMPĂRĂȚIEI VA FI PROPOVĂDUITĂ ÎN TOATĂ LUMEA, CA SĂ SLUJEASCĂ DE MĂRTURIE TUTUROR NEAMURILOR. ATUNCI VA VENI SFÂRȘITUL.” – MATEI 24: 14

  1. Intre om si sfarsitul Pamantului este foarte aproape dar spuneti cand ca intrebarea asta este de mult timp de cand Biserica Adventa a luat nastere si pana in ziua de azi.Oare maine va fi sfarsitul Lumi?Intrebari peste intrebari!!!! Interesant c biblia vb celor care cred in ea si o respecta cu strictete si cu totul fara sa anuleze nici o porunca din acesta cum ar fi poruncile a 3 si a 4 a,din pricina oamenilor traim un ultim haus pe pamant.De ce spun asta o sa vedeti in cuvintele urmatoare.Ne asiguram ca ziua de maine avem o paine de masa,ne asiguram ca maine sunta ceasul sa plecam la munca ,ne asiguram ca totul este in regula toate sunt la locul lor si timpul trece si noi uitam un amanunt pretios>Isus Hristos cel care a adus o desavarsire pe pamant a dat omului 6 zile de munca iar a saptea sa se odihnesca.Daca fiecare crestin sfinteste in inima lui Sabatul caci ziua asta va trece mai repede de cat restu zilelor si tot odata vezi ramane in Hristos si Hristos va ramane in voi.Atunci sfarsitul va fi mai aproape decat tu iti poti inchipui.Noi cei care traim si avem accendentul iubiri lui Hristos de a astepta singura salvare este sabatul.Caci pentru cei morti stim cu toti nici o noapte si nici o secunda nu va trece pt ei pana la judecata de apoi.Interesant este ca predicile apocaliptice sunt tot mai afanate in toata lumea si toti vor sa il cunosca pe Isus…Tot Secerisu va fi la un loc ……..toata grana va sta la un loc si toti vor asculta cuvintele biblice dar un vant se va arata ca un soare si toti vor merge dupa el (Satana care ia foarma uni inger danduse chiar fiiul omului) Iata ca oameni sunt imprastiati si dezorientati mai mult ca niciodata.Dar biblia prevede ca este o inselatorie. În curând, Satan va încerca să-L personifice pe Isus şi să falsifice revenirea Sa pe pământ. Dar poporul lui Dumnezeu nu trebuie să se lase înşelat. Când ucenicii I-au cerut lui Isus un semn despre revenirea Sa si sfârşitul acestei lumi, primul lucru de care i-a avertizat să se ferească a fost de impostori. El le-a spus: „Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. Fiindcă vor veni mulţi în.Numele Meu, şi vor zice: ‘Eu sunt Hristosul!’ Şi vor înşela pe mulţi.” (Matei 24:4, 5). De fapt, Dumnezeu ne-a avertizat că Satana va fi aşa de convingător, încât dacă va fi cu putinţă, chiar şi cei aleşi să fie înşelaţi. Isus le-a spus ucenicilor, „Atunci dacă vă va spune cineva: ‘Iată, Hristosul este aici, sau acolo’, să nu-l credeţi. Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.” (Matei 24:23, 24)”Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pământului se vor boci, şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă.” (Matei 24:30).

    • Întrebarea aceasta nu este de când a luat ființă Biserica Adventistă, ci de pe vremea Domnului Isus. Pe de altă parte, nicăieri în Biblie nu există vreo legătură între sfârșitul lumii și Sabat. Din punctul meu de vedere, fiecare putem să sfințim Sabatul, dar asta nu ne mântuiește. La fel cum fiecare dintre noi putem să considerăm duminica zi de odihnă fără să fim mântuiți. De fapt, chiar traducerea cuvântului „Shabath” înseamnă „odihnă”. Prin deducție logică, Sabatul este o zi A ODIHNEI, nu A ÎNCHINĂRII. Dar, mă rog, asta e problema fiecăruia! Personal, dacă aș putea, aș transforma fiecare zi într-o zi de închinare.

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.