EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (19)

Scrie un comentariu


cropped-bible-1

19. Sunt un străin pe pământ: nu-mi ascunde poruncile Tale!
(Psalmi 119:19)

 

INDICATORUL

Când te afli cu mașina pe un drum pe care nu-l cunoști, îndreptându-te către meleaguri pe care abia acum le descoperi sau când ești într-un loc unde n-ai mai fost de ani și ani de zile, ai neapărată nevoie de un indicator care să-ți indice direcția și cât mai ai de parcurs. În felul acesta poți să-ți verifici și cantitatea de carburant care îți mai este necesar.

Noi suntem străini și rătăcitori pe un pământ care nu este al nostru. În viața noastră avem nevoie de diferite indicatoare. Legea Domnului (cele zece porunci din Decalog) a fost dată ca un indicator pentru lucrurile care aveau să vină: Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţă. ” (Galateni 3:24). Așadar, Legea a fost dată nu pentru ca să dea neprihănirea, pentru că nu o poate da, ci ca să arate spre Cel care poate da neprihănirea. Când mergem pe drum, indicatorul rămâne în urmă, dar cu ajutorul lui putem ajunge la țintă. Tot la fel este și cu Legea: știm ce trebuie să facem și ce ne este interzis, dar nu suntem socotiți prin Lege. Legea a rămas în urmă iar noi acum trăim vremuri de har, pentru că Legea a fost doar un indicator către vremurile de har din zilele noastre.

Iubite frate, străin și călător împreună cu mine pe acest pământ străin, te rog să prețuiești vremurile de har pe care le trăim pentru că nu mai este mult și Domnul Isus va veni pe norii cerului ca să-Și ia biserica! Vremurile de har se vor sfârși, alergarea noastră se va încheia. Rămâi pe Calea Domnului ca să ai parte de mântuire, iar dacă ți se pare că te-ai depărtat de această Cale, spune și tu cum spune psalmistul: De la capătul pământului strig către Tine cu inima mâhnită şi zic: „Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine! ” (Psalmi 61:2); „Vezi dacă sunt pe o cale rea, şi du-mă pe calea veşniciei! ” (Psalmi 139:24)

 

AMIN!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 49 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.